De stap is opvallend, omdat Leusink in augustus 2017 nog failliet werd verklaard. Door het verlies van enkele belangrijke opdrachtgevers kwam het bedrijf in de problemen. Een reorganisatie mocht niet baten. Na het faillissement vond een doorstart plaats, onder de nieuwe naam Leusink Logistics. Een paar jaar eerder ging ook Dieperink failliet, waarna eveneens een doorstart plaatsvond.

Groeien

Beide bedrijven werken al geruime tijd samen en hebben nu besloten om hun activiteiten te integreren, op de vestiging in Gaanderen, onder de vlag van Leusink Logistics BV. Het materieel, de opslagfaciliteiten en het personeel van Dieperink, dat was gevestigd in Zutphen, gaan mee over. Door de overname moet verdere groei plaatsvinden op het gebied van stukgoed/distributie, vervoer en opslag.

Topman J. Dieperink is per 1 juli in dienst getreden bij Leusink Logistics als planner/relatiebeheerder. Leusink-directeur M. van der Molen heeft de verantwoording over de dagelijkse leiding en verdere groei van het bedrijf, dat na de overname de beschikking heeft over een vloot van in totaal veertig stuks rollend materieel, vijftig medewerkers en achtduizend vierkante meter magazijnruimte.