Door de aankoop van de Bloementaxi wil De Winter Logistics nu ook op kleiner bestelniveau logistieke diensten aanbieden aan haar klanten. ‘Middels De Bloementaxi kunnen kleine hoeveelheden product op afroep vervoerd worden. Zo kunnen telers zonder eigen vervoersmiddelen snel hun klanten bedienen’, meldt het management van De Winter.

William Heijl is momenteel nog eigenaar van De Bloementaxi, maar wil zich volledig kunnen focussen op zijn andere bedrijf: Hoekhuis, dat ook actief is in de bloemenmarkt. Daarom zocht Heijl al enige tijd naar een nieuwe eigenaar voor de bloemenvervoerder. ‘Al snel was duidelijk dat De Winter Logistics de juiste partij was om De Bloementaxi toe te vertrouwen. Ze kennen de sector als geen ander en hebben een snelle aanpak.’

Personeel

Volgens de betrokken partijen zullen de huidige klanten van De Bloementaxi weinig merken van de overname. De naam blijft behouden en de activiteiten worden met behoud van het personeel voortgezet als zelfstandige unit van De Winter Logistics. Beide bedrijven zijn gevestigd in Honselersdijk.