Dat meldt de Belgische vakbond ABVV-BTB. Het akkoord is er gekomen na moeizame onderhandelingen. Er waren diverse rondes nodig om tot overeenstemming te komen, waarbij de vakbonden zelfs een keer boos van de onderhandelingstafel zijn weggelopen.

Kadocheque

Het akkoord is er eind vorige week toch gekomen. Belangrijkste punt is de loonsverhoging van 1,1%. Daarnaast krijgen medewerkers eenmalig een kadocheque van 25 euro netto.

Dit geldt alleen voor personeelsleden die al zes maanden of langer in dienst zijn. Deze cheque is een compensatie voor het feit dat de loonsverhoging pas in oktober wordt ingevoerd en niet al per 1 januari 2019.

Woon-werkvergoeding

Daarnaast verbetert de vergoeding voor woon-werkvervoer. Ook krijgen alle medewerkers dezelfde nachtwerkvergoeding. Daarbij wordt het bedrag voor vijftigminners opgetrokken naar het bedrag dat vijftigplussers nu al ontvangen.

Bekijk hier een overzicht van de wijzigingen.