Dat heeft de Amerikaanse logistiek dienstverlener bekendgemaakt. Verder versterkt de acquisitie ‘de aanwezigheid’ van het Amerikaanse expeditiebedrijf in de grote Italiaanse truckmarkt, stelt C.H. Robinson in een toelichting op de overname.

Toegeslagen

De koop is de tweede acquisitie in korte tijd in de EU door het Amerikaanse expeditiebedrijf. Onlangs hadden de Amerikanen nog toegeslagen in de Spaanse expeditiemarkt door Space Cargo op te kopen voor een bedrag van 42 miljoen euro. Behalve een betere marktpositie op het Iberische schiereiland, beoogde C.H. Robinson via de overname vooral lokale expertise – Space Cargo telt 2.500 klanten – te koppelen aan het bestaande internationale netwerk van Amerikaanse expediteur.

Space Cargo, omzet 75 miljoen euro, legt zich vooral toe op de internationale expeditie en de douane-inklaring. Het beschikt daarvoor met 170 medewerkers ook over opslag en distributiediensten in Spanje en Colombia.

Vrachtbroker Dema Service heeft met honderd medewerkers een kleinere omvang en zit via de inkoop van wegvervoer bij onderaannemers in een ander marktsegment dan Space. Het biedt de nieuwe Amerikaanse eigenaar verder met filialen in Polen en Tsjechië ook over mogelijkheden in de sterk groeiende markt in Oost-Europa. Het Italiaanse vrachtbedrijf zal volgens C.H. Robinson geheel worden geïntegreerd binnen de Europese landvervoer van het bedrijf.

Expansie

C.H. Robinson telt wereldwijd zo’n 15.000 medewerkers en 300 vestigingen. Het bedrijf leunt sterk op wegvervoer in de VS. Expeditie is de tweede belangrijke activiteit. De directie is vooral de laatste tijd bezig om het netwerk in die twee disciplines in de EU vanuit het Europees hoofdkantoor in Amsterdam verder uit te bouwen. JV