Momenteel is er overleg met de huidige klanten en het personeel van Claessens om te kijken wie er mee wil. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat we er met elkaar uit gaan komen’, aldus Jules Menheere, algemeen directeur van Vos Transport, niet te verwarren met het grotere Vos Logistics uit Oss.

De activiteiten en het personeel van Claessens zullen ondergebracht worden bij Vos Limburg. De vervoerder uit Deventer heeft in de Limburgse plaats Ittervoort ruim vijfduizend vierkante meter aan crossdock en meer dan zeventig trekkende eenheden.

Failliet

Claessens is gespecialiseerd in het transport van zowel complete als deelladingen en dat met name in de Benelux en Duitsland. De transporteur ging vorige maand failliet, vooral door de concurrentiedruk in het wegvervoer.

Tekst loopt door onder foto

bron: Claessens

De activiteiten van het Limburgse transportbedrijf sluiten volgens Menheere naadloos aan bij de activiteiten van de vestiging van Vos Transport in Limburg. De vestigingen van Vos en Claessens liggen minder dan veertig kilometer uit elkaar.

‘Dit alles tezamen is voor ons echt een goede mogelijkheid om de klanten van Claessens te blijven bedienen met het personeel waaraan ze gewend waren en in ieder geval door personeel uit de regio. Daarnaast kunnen de klanten die dat willen, profiteren van de stabiele netwerken en service die wij als Vos Group door heel Europa bieden’, aldus Menheere.

Vos Transport

Naast de genoemde activiteiten vervoert Vos vanuit Deventer en Groningen complete en deelladingen naar Scandinavië, VK en Frankrijk. ‘De vloot bestaat uit trucks die allemaal volgens de laatste euronormeringen (Euro 6) zijn en daarvan dan weer de jongste generatie’, meldt het bedrijf. Het wagenpark is inmiddels uitgegroeid tot een vloot van 350 trekkende eenheden.

Naast vervoer over de weg biedt Vos haar klanten vervoer met andere modaliteiten (spoor en water). Zo zal het bedrijf in 2020 in Deventer een containerterminal op gaan zetten in samenwerking met terminal-operator BCTN.

Lees ook: Transportbedrijf Claessens failliet verklaard