Zowel het management als het personeel gaat over naar de nieuwe eigenaar. Door de acquisitie van Jan Dohmen kan Vervaeke voortaan ook containertransporten aanbieden via trein en schip. Dit multimodale aspect was een belangrijke reden om deze deal te sluiten.

‘Deze onbegeleide transporten naar verre bestemmingen vormen in tijden van chauffeursschaarste, mobiliteitsproblemen en klimaatbewustzijn een bijkomende troef om de continuïteit van onze diensten te garanderen’, zegt Vervaeke-topman Frédéric Derumeaux.

Jan Dohmen

Jan Dohmen groeide sinds de oprichting in 1912 in Herkenbosch (Limburg) uit tot een Europees opererende intermodale logistieke dienstverlener in vloeibare chemicaliën en gassen. Het bedrijf beschikt over een vloot van meer dan zevenhonderd tankcontainers.

Het is gespecialiseerd in intermodaal, deepsea-, gastransport en on-site logistics, heeft een omzet van meer dan twintig miljoen euro en telt zo’n zeventig medewerkers op verschillende locaties. In Herkenbosch heeft het bedrijf tevens een belangrijke opslagsite en onderhoudscentrum.

Vervaeke

Vervaeke realiseert, na de overname, een omzet van meer dan 140 miljoen euro met een vloot van 750 trekkers, ruim 1000 tankopleggers, 750 tankcontainers en een team van 950 medewerkers. De groep biedt tanktransport aan vanuit dertien sites verspreid over de Benelux, Frankrijk en Duitsland en legt zich toe op het leveren van veeleisende logistieke diensten aan de chemische en de petroleumindustrie.

Het is niet de eerste overname van Vervaeke in de afgelopen jaren. Het nam begin 2017 ook al transportbedrijf Van der Lee over.