Dat meldt dagblad De Limburger. Claessens is ruim negentig jaar actief in de transportsector. Het in 1925 opgerichte bedrijf opereert internationaal en heeft zich gespecialiseerd in distributie en het vervoer van deel- en complete ladingen in de Benelux en naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Concurrentie

De sterke concurrentiedruk in het wegtransport heeft Claessens parten gespeeld. Zoals bekend staat het rendement in de sector zwaar onder druk door het grote aantal spelers en het feit dat verladers vaak de hand op de knip houden als de transporttarieven worden besproken.

Volgens curator Jeroen van Baar speelde ook mee dat het bij een aantal opdrachtgevers van Claessens niet goed ging. ‘Dat resulteerde in minder opdrachten’, zegt hij tegen De Limburger. Dat maakte de situatie tamelijk uitzichtloos. Bij het bedrijf werkten 25 personeelsleden.

Doorstart

Of er een doorstart komt van het bedrijf uit Schimmert, is nog niet duidelijk. Volgens de curator is wel interesse getoond. Hij kan echter nog niet zeggen of een continuering, al dan niet in afgeslankte vorm, er daadwerkelijk gaat komen.