Scholte heeft negen jaar gewerkt als topman van Jan de Rijk. ‘Wij zijn Sebastiaan erg dankbaar voor zijn bijdrage aan de winstontwikkeling en groei van het bedrijf gedurende de negen jaar die hij voor ons heeft gewerkt’, aldus eigenaren Jan en Jacqueline de Rijk en Willem Heeren, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Niet eenvoudig

De vertrekkend topman blijft nog tot 1 juli, om zijn taken over te dragen. ‘Ik heb hier met veel plezier gewerkt en de beslissing om te vertrekken was niet eenvoudig’, aldus Scholte. Wat hij na zijn huidige functie gaat doen, is nog niet duidelijk. Ook is onduidelijk wie hem opvolgt. Jan de Rijk hoopt binnen enkele maanden een nieuwe CEO te presenteren.

Jan de Rijk Logistics is gevestigd in Roosendaal en het opereert met een diverse vloot van duizend voertuigen. Het bedrijf levert ook warehousing- en intermodale diensten en retaildistributie. Het heeft 27 vestigingen in veertien landen en heeft verspreid over Europa ongeveer veertienhonderd medewerkers in dienst.

Tiaca

Scholte vertrekt ook als voorzitter van luchtvrachtorganisatie Tiaca (The International Air Cargo Association). Hij wordt deze zomer opgevolgd door vice-voorzitter Steven Polmans. Dat is een paar maanden eerder dan aanvankelijk gepland. Scholte was sinds 2017 voorman van de organisatie. ‘We vinden het erg jammer dat Sebastiaan vertrekt, maar respecteren uiteraard zijn beslissing’, aldus Polmans.

Sebastiaan Scholte. Bron foto: LinkedIn