Recent heeft DTM beslist om uit strategische overweging in te zetten op personenvervoer. Naast de conventionele taxiritten, biedt het bedrijf onder meer shuttleservices, luchthavenvervoer en maritiem vervoer. Alle werknemers en de vloot van DTM worden geïntegreerd binnen de bestaande structuur van Distrilog.

DTM-topman Steve Van Avermaet licht toe: ‘De sector van het personenvervoer en mobiliteit in het algemeen is sterk in beweging. Om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden, hebben we de keuze gemaakt om onze focus 100% op deze afdeling te richten. Belangrijk was wel dat we voor onze vrachtwagenchauffeurs en dispatchers een betrouwbare nieuwe werkgever vonden.’ De transactie kwam mede tot stand door bemiddeling van De Putter & Co.

Markten

Distrilog Group is opgericht in 1991 en is een logistiek familiebedrijf met het hoofdkantoor in Willebroek. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Breendonk, Londerzeel, Gent, Herentals en Aarschot. De focus ligt op de markten ‘do it yourself’, ‘fast moving consumer goods’ en automotive.

Het bedrijf behoort naar eigen zeggen tot de snelst groeiende grote bedrijven in de provincie Antwerpen. Het beschikt over vijftienhonderd medewerkers, 440 stuks rollend materieel en vierhonderdduizend vierkante meter magazijn, waaronder opslag voor gekoelde en diepvriesproducten.