Alle officiële voertuigen van de Tour-organisatie zullen in deze editie van de Tour rondrijden op Conti-banden, en wel van het type Premium Contact 6, waarvan de productie overigens plaatsvindt in het Franse Serreguemines, in het departement Moselle.

Fietsbanden

Continental maakt behalve autobanden ook bijvoorbeeld fietsbanden, maar het hoofdsponsorschap van deze bandenmaker betekent niet dat het hele peloton op tubes van dit merk zal overstappen. De renners komen Conti net als in de Tour ook tegen in de reclamekaravaan en aan de meet in de Italiaanse Giro en de Vuelta a España, waarvan de bandenmaker ‘partner’ is. De Tour van dit jaar kent behalve Continental nog vier hoofdsponsoren, namelijk LCL, supermarktketen E.Leclerc, Krys en Skoda.

Een ploeg die straks in Brussel zeker niet zal opstappen met bandjes van Continental is Cofidis. De technische partner van die equipe (équipe, op zijn Frans) is dit en volgend jaar een Franse rivaal van de Duitse bandenproducent, namelijk Michelin. Dit bandenmerk onderhoudt al heel lang banden (!) met de Tour. Het was Édouard Michelin die in een ver verleden een coureur met bandenpech hoogstpersoonlijk in de Michelin-werkplaats in Clermont-Ferrand heeft gedepanneerd.

Michelin-mannetje

Oudere verstokte Tour-kijkers zullen zich nog zeker het Michelin-mannetje herinneren dat in de Tour-karavaan meereed en op de achtergrond, bij de prijsuitreikingen, de rondemissen nu en dan een handje mocht helpen. Bibendum, heet dat mannetje officieel, hetgeen Latijn is voor: er moet gedronken worden. Of Bibendum zich nog kan melden aan de streep, nu Conti hoofdsponsor is, is onbekend.

Het is dit jaar in elk geval de finishboog en de ‘Flamme Rouge’, de boog waarmee de laatste kilometer van een etappe wordt aangekondigd, die van het Conti-logo worden voorzien.