De onenigheid is ontstaan nadat Bidfood besloot tot een reorganisatie. Daarbij zijn de transportactiviteiten bij de vestiging in Ede komen te vervallen en zijn de dienstverbanden van de chauffeurs opgezegd. Korte tijd later zijn ze in dienst gekomen van een andere transporteur, namelijk Cornelissen.

Bidfood was echter van mening dat de chauffeurs geen recht hadden op een transitievergoeding. Dit omdat de groothandel voor hen een andere baan heeft geregeld bij Cornelissen. Daar waren de vrachtwagenbestuurders het niet mee eens.

Ontslag

Bij een eerdere zitting bij de Kantonrechter werden de chauffeurs al in het gelijk gesteld. Er was volgens de rechter wel degelijk sprake van ontslag. Dat een nieuwe baan voor hen is geregeld, doet daar niets aan af. Bidfood moest daarom vergoedingen betalen van in totaal 520.000 euro.

Tegen deze beslissing ging de groothandel in beroep bij het Gerechtshof. Die kwam echter tot hetzelfde oordeel. De inmiddels ontvangen transitievergoeding hoeven de chauffeurs dus niet terug te betalen.

Lees ook: Tien chauffeurs Bidfood krijgen alsnog transitievergoeding