Volgens Ecotrans is de acquisitie ‘een mooie volgende stap in de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf, alsmede in het versterken van haar positie binnen de mengvoedertransportbranche’.

Duitsland

De Gelderse vervoerder mag naar eigen zeggen 95% van de mengvoederbedrijven in Nederland tot haar klanten rekenen. Het bedrijf heeft vestigingen in Vorden, Apeldoorn en het Duitse Wesel. Het in Ruinerwold gevestigde Van Dijk verkoopt de activiteiten, omdat de directie heeft besloten te stoppen met het familiebedrijf.

Ecotrans is een internationaal opererende transportonderneming die 90% van haar activiteiten verricht in de Benelux. De overige 10% vindt plaats in Duitsland. Het bedrijf heeft ongeveer 160 medewerkers en ruim zestig trekker-opleggercombinaties. Daarnaast beschikt het over een eigenwerkplaats voor onderhoud aan het wagenpark.

Tweede overname

Het is al de tweede overname in korte tijd in het veevoertransport. Eerder deze week werd bekend dat Baks Logistiek uit Borculo de diervoederdivisie overneemt van Vendrig Transport uit de Brabantse plaats Someren. Deze transactie moet ook in april haar beslag krijgen.

Lees ook: Baks koopt diervoedertransport Vendrig