Voor de transportklus stippelde zwaar-transportspecialist Mammoet een weilandenroute uit van Schiphol naar het Corendon-hotel in Badhoevedorp. Het vliegtuig moest eerst acht kilometer over het luchthaventerrein van Schiphol en daarna nog 4,5 kilometer door de akkerlanden.

2100 rijplaten

De 160 ton zware Boeing werd op een speciale trailer geplaatst met 192 wielen. Om ervoor te zorgen dat die niet wegzakte in de drassige akkergrond, werd een speciale weg aangelegd van 2100 metalen rijplaten van 1500 kilo per stuk.

Tijdens de reis moest het vliegtuig maar liefst zeventien sloten kruisen. Daarover werden speciale bruggen gebouwd. De trailer reed met een snelheid van vijf kilometer per uur en werd op afstand bestuurd door mensen van Mammoet, die ernaast liepen.

In totaal moest het vliegtuig achttien bochten nemen: zeven op het terrein van Schiphol en elf op de akkerlanden en nabij het Village Hotel van Corendon. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd succesvol overgestoken, waarna het toestel op zondag de Schipholweg kruiste en vervolgens met 57 bewegingen achteruit de hoteltuin in werd geparkeerd.

Zwaargewicht

De Boeing 747 is het voormalig KLM-toestel ‘City of Bangkok’ dat na dertig jaar trouwe dienst een nieuwe eindbestemming krijgt in de hoteltuin. Het toestel is 64 meter breed, 71 meter lang en weegt 160 ton.

Om het veilig op zijn plek te kunnen houden, is het vliegtuig vandaag op anderhalve meter hoge stalen sokkels van in totaal vijftien ton staal gehesen. Daaronder zitten zware betonnen platen die berekend zijn op het enorme gewicht. Corendon gaat het toestel later dit jaar ombouwen een een 5D-attractie, waar bezoekers turbulentie kunnen ervaren.

Dure grap

Corendon-oprichter Atilay Uslu had voor de eindfase een kamer geboekt in zijn hotel. Precies op de plek waar, als alles goed zou gaan, de neus van de Boeing voor het raam zou komen te staan. ‘Toen ik vanochtend de gordijnen opende, zag ik haar in volle glorie staan. Ik realiseerde me dat na maandenlange voorbereiding het ons echt is gelukt om het toestel met veel pas- en meetwerk op haar uiteindelijke plek te krijgen. Daar word je wel even stil van’, zegt hij.

In alle eerlijkheid betuigt Uslu achteraf gezien wel een beetje spijt te hebben van de aanschaf. ‘Ik wist niet dat het zoveel werk zou opleveren’, zegt hij. ‘Commercieel gezien had ik het nooit moeten doen, maar dat het zoveel teweegbrengt bij de mensen geeft mij wel een leuk gevoel.’ Een exact bedrag wil Uslu niet bekend maken, maar het loopt in de miljoenen.

Bekijk de foto’s en video (onderaan):

Bron foto’s en video: Corendon