Ze bivakkeren al enkele dagen op het bedrijfsterrein aan de Ambachtenstraat in Oudenbosch. Daar kunnen ze overnachten en zijn er sanitaire voorzieningen. Loonbetalingen blijven vooralsnog uit. Over januari hebben ze geen vergoeding ontvangen. Dat meldt dagblad BN/De Stem.

Survivor heeft naar verluidt een schuldenlast van enkele tonnen, Onder meer banken, brandstofleveranciers en de Belastingdienst zitten nog op geld te wachten. Ook het bedrijf waar de vervoeder de trucks van least, heeft nog geld tegoed.

Doorstart

Volgens één van de chauffeurs is de curator bang dat ze met de voertuigen vertrekken om op die manier betaling van achterstallig loon af te dwingen. De curator zegt tegen de Brabantse krant dat hij eigendommen wil veilig stellen, inclusief de trucks. Hij geeft ook aan dat een doorstart moeilijk wordt.

Het UWV heeft zich inmiddels ook gemengd in deze zaak. De uitkeringsinstantie wil bekijken in hoeverre de chauffeurs aan de slag kunnen voor andere transportbedrijven. Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt lijken daar wel mogelijkheden voor te zijn. Enkele chauffeurs zouden inmiddels elders emplooi hebben gevonden.

WW-uitkering

De eigenaren van Survivor willen weinig kwijt over de zaak. Een manager zegt wel dat de Bulgaarse chauffeurs op een nette manier zijn behandeld en niet via schimmige constructies werkten. Ze waren in Nederlandse loondienst en vielen onder de cao. Ze zouden dan ook recht hebben op een WW-uitkering.