Dat meldt de regionale nieuwssite 1Limburg. In de regio Venlo moeten dagelijks vele chauffeurs overnachten. Het aantal parkeerplekken is echter beperkt. Daardoor moeten veel truckbestuurders uitwijken naar andere locaties en parkeren ze bijvoorbeeld op straat of op de op- en afritten van de snelweg.

Daar laten ze afval achter en kunnen ze voor onveilige verkeerssituaties zorgen. Daarom wordt gewerkt aan het vergroten van het aantal parkeerplaatsen. Maar ook de inzet van drones moet zorgen voor minder problemen.

Boetes

De gemeente benadrukt dat het niet gaat om het uitdelen van zoveel mogelijk boetes. Verantwoordelijk wethouder Boom denkt dat de kleine onbemande toestellen ook een foutgeparkeerde chauffeur kunnen helpen bij het vinden van een geschikte parkeerplaats. Bovendien moet nog worden uitgezocht in hoeverre de dronebeelden kunnen worden gebruikt bij het handhaven van de parkeerregels.