In de categorie Zware Bedrijfswagens werden vorig jaar 9% meer voertuigen verkocht dan het jaar ervoor. In totaal werden 16.566 voertuigen geregistreerd. Een jaar eerder waren dat er nog 15.549.

Bij de Lichte Bedrijfswagens was de toename nog een stuk sterker. Daar konden de verkopers afgelopen jaar profiteren van een plus van 9%. Het eindtotaal kwam uit op 80.374 voertuigen, tegenover 73.565 het jaar ervoor. In dit segment is Volkswagen marktleider, gevolgd door Mercedes en Ford. De top-3 van Zware Bedrijfswagens wordt niet genoemd.

Trekkers en opleggers

Ook het aantal verkochte trekkers en opleggers steeg. Echter, laatstgenoemde moest het doen met een minimale stijging van slechts 0,3%. Het aantal verkochte trekkers nam wel flink toe (+8%). De top-3 in het trekkersegment bestaat uit respectievelijk DAF, Volvo en Scania. Bij opleggers zijn dat Krone, Schmitz en Kassböhrer.

Tevens werden meer bakwagens en lichte en zware aanhangwagens verkocht. De drie categorieën stegen respectievelijk 12, 6 en 9%.