Ook het personeel van Balvert is mee overgegaan naar de nieuwe eigenaar., evenals het transport- en hijsmaterieel. Dit bestaat uit twintig trekkende eenheden, waarvan dertien eenheden zijn uitgerust met een autolaadkraan.

Daarnaast gaat het om achttien getrokken eenheden (aanhangers) en een minikraan van het merk Hoeflon. Beide bedrijven zijn regio-genoten. Westdijk Transport is namelijk gevestigd in Alphen aan den Rijn.

Stabiele basis

Balvert & Zn heeft ruim vijftig jaar ervaring in het transporteren, hijsen en verplaatsen van grote of zware ladingen in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf is gespecialiseerd in industriële verhuizingen, het (ver)plaatsen van zware machines, intern transport, het vijzelen en verplaatsen van lasten en het plaatsen van gevelelementen, kozijnen en glas.

‘De kennis en ervaring waarover het personeel van Balvert & Zn beschikt, het unieke materieel en het brede pakket van hijs- en transportactiviteiten verbreedt het aanbod van diensten en daarmee het werkgebied van Westdijk Transport aanzienlijk’, meldt het bedrijf in het bericht. ‘Het levert tevens een bredere en stabiele basis voor de toekomst.’

Zweden en VK

Westdijk richt zich op speciaal en zwaar transport tot 450 ton. Het wagenpark bestaat uit 75 trucks en 150 trailers. Westdijk heeft naast haar hoofdvestiging in Alphen aan den Rijn ook vestigingen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk.