Hegelmann kocht eerder al ruim honderd voertuigen van de nieuwste generatie XF, International Truck of the Year 2018. Volgens DAF zijn de chauffeurs van het Duitse bedrijf vooral te spreken over het comfort en de ruimte in de cabine.

Ook de rijprestaties van de voertuigen zijn prima. ‘Omdat er een groot tekort is aan professionele chauffeurs, speelt dat ook een belangrijke rol in onze keuze om opnieuw voor de DAF XF te kiezen’, aldus mede-eigenaar Siegfried Hegelmann.

Rij-assistentie

De trucks worden bovendien uitgerust met diverse rij-assistentiesystemen. Dan gaat het om predictive cruise control, lane departure warning system, advanced emergency braking system en adaptive cruise control. Daarnaast beschikt de vrachtwagen over een 355kW/483pk sterke Paccar MX-13-motor.

Hegelmann Transporte werd opgericht in 1998 en heeft zich toegelegd op just-in-time vervoer voor de auto-, zware- en voedingsmiddelenindustrie. Het werkgebied van het bedrijf reikt van de Algarve tot aan de Chinese grens. Het hoofdkantoor staat in Karlsdorf-Neuthard, net boven Stuttgart en Hegelmann heeft een personeelsbestand van vierduizend werknemers. De vloot bestaat uit tweeduizend vrachtwagens en evenzoveel trailers.

Het is de derde grote order in korte tijd voor DAF. Afgelopen weken bestelden afvalverzamelaar Renewi en transporteur Girteka Logistics respectievelijk vierhonderd en vijftienhonderd trucks.

Lees ook: Girteka bestelt maar liefst 1500 trucks bij DAF