Bedrijven en burgers gaan door deze verbreding veel minder hinder ondervinden van files. Volgens ondernemersvereniging Evofenedex, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en VNO-NCW Brabant Zeeland is dit een historische beslissing. Zelden wordt er zo’n lang stuk autosnelweg verbreed waarbij ook drie grote nieuwe bruggen worden gebouwd en een vierde gerenoveerd.

Aanpak files A27

De aanpak van de files op de A27 is een lang gekoesterde wens van het bedrijfsleven. Uit de economische wegwijzer van evofenedex en TLN bleek recent nog dat vrachtverkeer op het traject jaarlijks ruim 25 miljoen euro schade lijdt als gevolg van vertragingen. Door verbreding van de A27 lossen de dagelijkse files op de snelweg gedeeltelijk op. Ook wordt hiermee het sluipverkeer in de gemeentes langs de A27 verminderd.

Jarenlang is de aanpak van de A27 vooruitgeschoven in de tijd. De werkzaamheden starten in 2022.