De verkoop van wagens tot zestien ton gingen met 65,7% vooruit. De voertuigen boven de zestien ton plusten zelfs met 20,8%. Opvallend verschil is dat bij de eerste categorie de vooruitgang volledig te danken is aan de vrachtwagens en bij de tweede volledig aan de trekkers.

Over de hele periode januari-november vlakken die verschillen – maar ook de pieken – zich uit. In deze periode tonen in beide categorieën zowel trekkers als vrachtwagens een vooruitgang.

Opleggers

Opleggers boerden in november 14% achteruit, maar zitten over het hele jaar tot dusver in de lift (+16,3%). Voor aanhangwagens was november dan weer een piekmaand (+7,1% tegenover +2,9% over januari tot november).

Bestelwagens

Er werden 6.337 nieuwe bestelwagens ingeschreven, 7,7% meer dan in november vorig jaar. Over de eerste elf maanden tezamen was de stijging echter een stuk minder groot, met een plus van iets minder dan 2%.