Momenteel wordt gebouwd aan Forum Rotterdam (zie artist’s impression). Het gaat om de renovatie van een gebied dat aan de Coolsingel ligt. De winkels ter plekke zijn gedurende de bouw moeilijk bereikbaar voor vrachtverkeer. Om te voorkomen dat de winkels moeten sluiten, worden twee liften aangelegd. Dat schrijft AD Rotterdams Dagblad.

Onderdeel van het project is een grote ondergrondse ruimte van zo’n tweeduizend vierkante meter. De vrachtwagens gaan met de lift naar beneden om in deze ruimte hun goederen te lossen, bijvoorbeeld voor kledingwinkel Primark en boekhandel Donner. Zodra de trucks hun goederen hebben gelost, brengt de lift ze weer naar de begane grond. De liften staan er nog niet. De vijftig ton wegende gevaartes worden in januari op hun plek gezet.

Bron artist’s impression: Multi Netherlands