Forel houdt zich bezig met de loodsactiviteiten van Van Duuren, met het laden en lossen van internationale lijndiensten en met het afleveren van goederen in de nationale distributie. Met de overname komen er twaalf nieuwe loodsmedewerkers in dienst bij Van Duuren en wordt de transportvloot uitgebreid met twintig auto’s met chauffeurs.

Jeroen van Duuren licht toe: ‘Door deze activiteiten binnen de organisatie te halen, versterken we de kwaliteit van onze diensten. Ik zie deze stap als een logische uitbreiding van onze organisatie en een opstap naar verdere professionalisering.”

Continuïteit

De banden tussen Van Duuren en Arie Smit, oprichter en eigenaar van Forel, gaan al meer dan vijftig jaar terug. Smit werkte zelf langdurig voor Van Duuren voordat hij zijn eigen bedrijf startte.

Hij is erg blij met de stap: ‘Ik ben inmiddels op een leeftijd dat ik na moet gaan denken over de continuïteit van Forel. Ik wil graag nog een tijd doorwerken, maar ik wil voor mijn medewerkers de zekerheid dat ons bedrijf goed de toekomst in kan, ook als ik op termijn de organisatie verlaat.’

Weinig veranderingen

Jeroen van Duuren voegt er nog aan toe: ‘In de kernwaarden zijn er grote overeenkomsten tussen beide familiebedrijven. Onze intentie is dan ook om de activiteiten voort te zetten zonder al te grote veranderingen. Zo blijft Arie ook de komende anderhalf jaar gewoon verantwoordelijk voor de operatie.’

Bron foto: Van Duuren