In de eerste tien maanden van het jaar werden alles bij elkaar bijna 2,1 miljoen bestelbusjes, touringcars en vrachtwagens aan de man gebracht. Dat waren er een jaar terug nog geen 2 miljoen stuks. In vrijwel alle landen was sprake van groei. Dat gold niet voor een aantal kleinere markten. Ook in grote autolanden als het Verenigd Koninkrijk en Italië was sprake van krimp.

In Nederland werden in de eerste tien maanden van het jaar volgens ACEA 82.549 nieuwe bedrijfswagens verkocht. Dat komt neer op een groei van ruim 7% ten opzichte van dezelfde periode in 2017. In oktober was sprake van 16% groei in Nederland.

Duitsland en Frankrijk noteerden beide een verkoopplus van 5,4% in de periode januari tot en met oktober. Oktober was met name voor Duitse verkopers van bedrijfswagen een goede maand met een plus op jaarbasis van bijna 17%. In Frankrijk (plus 7,3%) was de groei wat bescheidener.