‘Met deze dienst richten we ons op de niche van kleine, snelle zendingen’, zegt bedrijfsleider Frank Adins.

Het Iberische schiereiland is een belangrijke bestemming voor Transuniverse. Wekelijks vertrekken er zestig trucks met groupagezendingen –in sommige gevallen met volle ladingen– naar Spanje. ‘Veel groupageklanten vragen ons om ook kleinere zendingen mee te nemen. Die zijn meestal veel dringender.’ Zes nachten per week, nacht tussen middernacht en 1 uur vertrekt de pendeltruck vanuit Wondelgem (bij Gent). Hij neemt zowel gepalettiseerde zendingen als dozen mee en komt dezelfde dag rond 16.00 uur aan op de terminal van partner Ekol in Barcelona. Daar worden de zendingen ’s nachts gesorteerd, zodat ze de andere dag bij hun bestemmelingen arriveren.

Het retourtraject begint om 19.00 uur, om de volgende dag rond 14.00 uur in Wondelgem aan te komen. De distributie van de retourvrachten naar hun eindbestemming gebeurt dan de volgende morgen. De shuttle rijdt niet op zondag, vanwege het rijverbod voor vrachtwagens in Frankrijk. Dat geldt van zaterdag 22.00 uur tot zondag 22.00 uur.