De politie deed in augustus een inval bij het transportbedrijf. Op het terrein werd naar drugs gezocht. De politie was het bedrijf op het spoor gekomen, omdat in het weekend daarvoor een zeecontainer met 3500 kilo drugs, afgedekt met bananen, werd gevonden in de haven van Antwerpen. De politie volgde het transport van Antwerpen naar Oosterhout.

Meer drugs

Bij het onderzoek werd nog een ander spoor gevonden. Volgens de politie zijn Paul van W. en Christel van B. ook betrokken bij de smokkel van een partij van 7.000 kilo cocaïne die in december 2017 in de haven van Antwerpen werd gevonden. Ook hierbij waren bananen de deklading. De politie vermoedde destijds al dat de eindbestemming Nederland was. De tenlastelegging van beide verdachten is uitgebreid, aldus het landelijk parket.

Het politieonderzoek is nog altijd niet afgerond, onduidelijk is wanneer het inhoudelijk proces van start gaat. De verdachten zitten nog vast. Zij moeten zich donderdag 22 november voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden.