Het transportbedrijf koos bij dealer Nebim voor 4×2-trekkers van Volvo, met een motorvermogen van 460 pk. Eerder dit jaar won de vervoerder de Green Truck Award. Remitrans streeft ernaar zijn huidige vloot, die vandaag bestaat uit 65 trekkers, te verduurzamen.

Eigen tankstation

In 2015 had de transporteur al een test uitgevoerd met een vrachtwagen op LNG. Deze test leverde echter geen gunstige resultaten op. Zowel de actieradius als het vermogen van deze wagen vielen tegen. Het bedrijf laat ook een LNG-vulpunt bouwen bij zijn bestaande tankstation in Ninove. De opening ervan moet eind november plaatsvinden. Het tankpunt is ook toegankelijk voor lng-vrachtwagens van derden.

Momenteel telt België slechts vier tankstations waar LNG kan worden getankt. Deze liggen in Kallo, Veurne, Lokeren en Herstal. Volgens woordvoerder Didier Hendrickx van sectororganisatie Gas.be zijn dat er tegen eind volgend jaar twaalf, mits alles volgens planning verloopt.

Naast Ninove gaat het om Antwerpen, Rekkem (Menen), Maasmechelen, Hognoul, Houdeng, Zaventem en Heverlee. ‘We verwachten dat in de komende maanden nog eens minstens zes projecten worden aangekondigd’, aldus Hendrickx.