De inschrijving van vrachtwagens van 3,5 tot 16 ton kende een fikse achteruitgang (-42,4%). De verkoop van bestelwagens (+0,2%) en opleggers (-1,38%) bleef min of meer op hetzelfde niveau als in dezelfde periode vorig jaar. Het verlies bij aanhangwagens bleef beperkt tot -3,0%. 

Trekkers

Trekkers van 3,5 tot 16 ton deden het dan weer erg goed (+33,3%), maar in absolute cijfers uitgedrukt is dit weinig relevant. Bij de zwaarste transportvoertuigen (+16 ton) is het beeld verdeeld. Vrachtwagens gaven in dit segment 11,3% prijs, maar trekkers rukten op met 18,2%.

Over de eerste drie kwartalen samen tekenden sectororganisatie Febiac en de federale overheidsdienst Mobiliteit bijna overal hogere cijfers op dan in dezelfde periode in 2017. De uitzondering vormen de bestelwagens, met een daling van 0,5% van de nieuwe inschrijvingen.