Voor het zware wegtransport moeten in totaal 39 tankpunten voor LNG worden aangelegd. Dit vloeibare aardgas wordt gezien als een belangrijk alternatief voor het meer vervuilende diesel. De nieuwe locaties moeten komen langs doorgaande routes in Nederland en in andere delen van Europa.

Spoor

Voor het spoor komt 6,1 miljoen euro beschikbaar. Met dit geld kunnen spoorgoederenvervoerders 55 locomotieven voorzien van het beveiligingssysteem ERTMS. Hierdoor kunnen de kosten die de vervoerders hier zelf voor moeten maken, verder worden gedrukt. In 2023 moeten al deze goederenlocomotieven met de nieuwste versie van ERTMS zijn uitgerust.

Binnenvaart

Ook is er 5,6 miljoen euro beschikbaar voor de binnenvaart. Dit geld is toegewezen aan Port-Liner, een project met alleen maar Nederlandse toeleveranciers. Met de investering gaan ze negen containerschepen bouwen die worden voorzien van volledig elektrische aandrijving.