Dat blijkt uit cijfers van autobrancheorganisatie Acea. Hardste stijger in Nederland is het segment voertuigen tussen de 3,5 en 16 ton. Daarvan groeiden de verkopen in augustus met 17,6% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Toen werden 867 vrachtwagens verkocht in dit segment. Vorige maand was dit aantal gestegen naar 1.020. Over de eerste acht maanden van dit jaar is de verkoop binnen dit segment gestegen naar 12,4%.

Andere segmenten

Ook in de segmenten tot 3,5 ton en boven de 16 ton groeide de nieuwverkopen. Het ging om stijgingen van respectievelijk 7,7 en 20,3% in augustus.

In alle grote Europese automarkten nam de verkoop van bestelbusjes en vrachtwagens in augustus toe, vooral in Spanje, Frankrijk en Duitsland. In de eerste acht maanden van dit jaar steeg de verkoop van bedrijfswagens in de EU met 4,8% tot 1,6 miljoen stuks.