Verstransporteur Mooy Logistics is vorige maand op eigen verzoek failliet verklaard. De eigenaren zagen geen mogelijkheid meer op een succesvolle continuering van de activiteiten en besloten daarom zelf een faillissement aan te vragen bij de rechtbank in Den Haag. Die sprak het op 14 augustus uit.

Werkgelegenheid

Meteen daarna hebben zich in totaal 29 partijen gemeld voor overname van het gehele bedrijf, of een deel ervan. Dat meldt vakblad AGF. De curatoren zijn uiteindelijk met vier bedrijven verder in onderhandeling gegaan. Daarbij hebben ze geselecteerd op basis van de hoogte van het overnamebod en het behoud van werkgelegenheid.

Uiteindelijk is Mooy in twee delen gesplitst. De warehouse-onderdelen in Hazeldonk zijn overgegaan naar VDH. De warehousing in Waddinxveen en de transportactiviteiten zijn nu in handen van de Gartner Group. Mooy was tot aan het faillissement grotendeels eigendom van H.Z. Logistics.

Oorzaak

Over de exacte oorzaak van het faillissement hebben de curatoren nog geen uitspraak gedaan. Zij willen hier eerst nader onderzoek naar doen. Wel is duidelijk dat voor 13,5 miljoen euro aan schulden zijn opgeëist. De curatoren vermoeden dat er nog meer vorderingen bij komen.

Na het faillissement is Mooy doorgegaan met zijn activiteiten. Dit om een doorstart gemakkelijker te maken. Die doorstart kwam er dus uiteindelijk begin deze maand.

Lees ook: