Het Hongaarse transportbedrijf pakt over het eerste halfjaar uit met een 16% hogere brutowinst dan in dezelfde periode vorig jaar. De operationele inkomsten vielen met 64,7% terug, van 8,9 naar 3,1 miljoen euro. De winstmarge daalde van 5,6 naar 1,7%.

Het segment internationaal transport vergrootte zijn aandeel in de Europese full truck load (ftl) markt. De omzet steeg hier met 19%, deels door hogere prijzen en acquisitie. Maar de operationele inkomsten (ebitda) lagen 14% lager dan een jaar eerder. Dat is volgens het bedrijf een gevolg van onder meer een ‘tijdelijke afname van het vrachtwagengebruik’.

Contractlogistiek

De omzet van de regionale contractlogistiek nam toe met 9%, mede dankzij toegenomen magazijncapaciteit en hogere prijzen. Hier zakten de operationele inkomsten met 18%.

Ondanks de moeilijke situatie op de arbeidsmarkt slaagde Waberer’s erin de bezettingsgraad op peil te houden. De vloot omvat nu 4.485 trucks, 18,4% meer dan een jaar geleden. Topman Ferenc Lajkó is alvast positief over het tweede semester, doordat het bedrijf recent contracten kon afsluiten tegen hogere prijzen.