Zo lijkt de hausse van de bestelwagens achter de rug. Afgelopen maand was hier goed voor 5.172 nieuwe inschrijvingen, 4,1% minder dan een jaar eerder. Over de zeven eerste maanden van 2018 samen bedraagt de terugval 1,4%.

Vrachtwagens

Vrachtwagens tussen de 3,5 en 16 ton deden het beter: +26,1% in juli en +18,6% over de eerste zeven maanden van het jaar. Binnen dit segment is die opmars te danken aan de eigenlijke vrachtwagens. De trekkers kennen wel grotere pieken en dalen. In absolute aantallen – drie in juli 2018 – stellen ze echter weinig voor.

Ook de verkoop van bedrijfsvoertuigen van meer dan zestien ton ging vooruit, zij het in bescheidener mate dan het segment van 3,5 tot 16 ton. In het zwaarste segment bedroeg de stijging 20% in juli en 6,2% over heel het voorbije deel van 2018. Trekkers (+17,7%) bepalen hier iets sterker het cijfer dan vrachtwagens.

Opleggers

Opleggers gaven terrein prijs in juli (-8,6%) maar zitten op januari-juli-basis nog in de lift (+18,8%). Aanhangwagens werden in juli 9,9% populairder, maar over de voorbije zeven maanden is dit cijfer uitgevlakt tot 0,4%.