Transuniverse heeft de ambitie om de omzet van 2017 (58 miljoen euro) binnen de vijf jaar op te trekken tot ruim 100 miljoen. Nijssen moet hiervoor de bestaande diensten commercieel ondersteunen en mee nieuwe initiatieven uitbouwen, zoals de intermodale dienst tussen Gent en Mortara (Milaan) die onlangs van start ging. Zijn team telt zes mensen.

Eerder bekleedde Nijssen commerciële functies bij Westerlund (nu Euroports), Van den Broeck Transport en Katoen Natie. Hij was ook general manager van het Antwerpse logistieke bedrijf Van Wellen Storage. Nadat dit bedrijf in 2000 overgenomen werd door het Nederlandse Vopak, zorgde hij een voor vlotte transitie. De afgelopen tien jaar concentreerde Nijssen zich op interim management bij bedrijven die zich reorganiseerden of nieuwe commerciële structuren opzetten, zoals XPO Logistics, Talke en Gilleman Logistics.

Transuniverse werd in 1983 opgericht door Frank Adins, nog altijd eigenaar en voorzitter. Met vestigingen in Wondelgem (Gent) en Constanta (Roemenië) is het met een honderdtal werknemers en 24.000 vierkante meter opslagruimte actief in internationale groupage, nationale distributie en logistiek. In groupagetransporten is Transuniverse marktleider in België op Turkije, Iran, Portugal, Spanje en Griekenland. Via de eigen vestigingen en agenten heeft het dertig overslag- en distributieplatformen in Europa.