Stena Line bestelt twee nieuwe schepen

Ferry's

Stena Line heeft bij de Chinese scheepswerf Avic Weihai twee nieuwe ferry’s besteld voor oplevering in 2022 en een optie genomen op nog vier schepen.

Het gaat om zogenoemde E-Flexers, waarvan de Zweedse groep er al zes heeft besteld. Het nieuwe tweetal wordt met 3.600 meter rijbaan en een lengte van 240 meter echter een slag groter dan de eerder bestelde schepen. Die worden 215 meter lang zijn en krijgen 3.100 meter rijbaan.

Stena verwacht dat de vraag naar ferryvervoer in Noord-Europa de komende jaren blijft groeien. De groep zegt nog niet te hebben besloten waar het nieuwe duo zal worden ingezet. De zes eerder bestelde schepen moeten in 2019 en 2020 worden geleverd. Drie gaan voor Stena Line zelf varen, de drie andere worden verhuurd aan andere maatschappijen waaronder DFDS.

Stena Line bestelt twee nieuwe schepen | NT

Stena Line bestelt twee nieuwe schepen

Ferry's

Stena Line heeft bij de Chinese scheepswerf Avic Weihai twee nieuwe ferry’s besteld voor oplevering in 2022 en een optie genomen op nog vier schepen.

Het gaat om zogenoemde E-Flexers, waarvan de Zweedse groep er al zes heeft besteld. Het nieuwe tweetal wordt met 3.600 meter rijbaan en een lengte van 240 meter echter een slag groter dan de eerder bestelde schepen. Die worden 215 meter lang zijn en krijgen 3.100 meter rijbaan.

Stena verwacht dat de vraag naar ferryvervoer in Noord-Europa de komende jaren blijft groeien. De groep zegt nog niet te hebben besloten waar het nieuwe duo zal worden ingezet. De zes eerder bestelde schepen moeten in 2019 en 2020 worden geleverd. Drie gaan voor Stena Line zelf varen, de drie andere worden verhuurd aan andere maatschappijen waaronder DFDS.