De temperatuur kan ’s nachts oplopen tot veertig graden, zeggen vrachtwagenbestuurders in De Telegraaf. Daardoor komen zij niet toe aan voldoende en gezonde nachtrust, wat de veiligheid in het wegverkeer niet bevordert.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft al gewaarschuwd voor oververmoeide chauffeurs. De organisatie meent dat het ‘onverantwoord’ is om chauffeurs bij deze hitte de weg op te sturen. ‘Airco in alle vrachtwagens om de veiligheid te verhogen is volgens VVN de enige oplossing.

Volgens De Telegraaf zegt TLN dat de meeste vrachtauto’s al zijn uitgevoerd met een airco bij draaiende motor. De belangenvereniging voegt daaraan toe: ‘de meeste chauffeurs slapen thuis of in een hotel. Mocht het toch zo zijn dat je door de hitte oververmoeid achter het stuur zit, dan raden wij aan je baas te bellen en te melden dat je een gevaar op de weg bent.’

De brancheorganisatie ontkent gedeeltelijk dat het dergelijke uitspraken heeft gedaan en zegt verkeerd te zijn geciteerd. Dat veel chauffeurs in een hotel slapen, zou de woordvoerder niet hebben gezegd.