Zij zijn verbaasd en boos over het handelen van ondernemer Dennis Dikken. Hij besloot om plotseling te stoppen met zijn bedrijf en lichtte zijn achttien medewerkers afgelopen weekend hierover in, via een e-mail en een Whatsapp-bericht.

Zij moesten hun vrachtwagens vrijdag 6 juli leeg achterlaten en kregen de rest van de maand de tijd om hun vakantiedagen op te maken. Hun loon wordt nog doorbetaald tot eind juli. Daarna staan de chauffeurs en andere personeelsleden op straat.

Geen faillissement

Dikken benadrukte dat geen sprake is van een faillissement en ook niet van een doorstart. Hij heeft zijn transportbedrijf uit Nieuwleusen stopgezet onder meer omdat hij meer tijd voor zijn privé-leven wil hebben. Er lijkt echter veel meer aan de hand te zijn.

Hoewel werknemers een zwijgplicht kregen opgelegd, zijn toch diverse opvallende feiten naar buiten gekomen. Zo zouden chauffeurs een deel van de tijd op Duitse contracten hebben gewerkt. Zij kregen geen uitleg waarom voor deze constructie is gekozen. Tevens zouden pensioenafdrachten niet allemaal zijn voldaan. De Nederlandse en Duitse fiscus lijken de ondernemer nu in het vizier te hebben.

Geen begrip

Vakbond FNV en chauffeursorganisatie Transport Belangen Vereniging hebben geen begrip voor het besluit. Zij zijn van plan om juridische stappen te ondernemen. Dat schrijft RTV Oost. De belangenbehartigers vinden dat loon moet worden doorbetaald of anders een financiële vergoeding moet worden uitgekeerd.

Een ondernemer mag weliswaar zijn bedrijf stopzetten, maar daarmee houden de personeelscontracten niet op. De verplichtingen die daaruit voortvloeien, blijven echter overeind staan. Daarnaast had Dikken het UWV van tevoren niet ingelicht over zijn besluit.

Beeld is bewerkt door een ex-medewerker en verspreid via social media.

Lees ook: Transporteur uit Nieuwleusen stopt er ineens mee