Dat meldt het CBS. De groei komt met name door de stijging van het aantal bestelauto’s. Van de 90.000 nieuw verkochte bedrijfswagens, waren er 74.000 een bestelwagen. Dat zijn er 5% meer dan een jaar eerder. Het bestelautopark groeide voor het derde jaar op rij, waardoor het totaal inmiddels staat op 883.000 exemplaren.

Trekkers

Nederland telde op 1 januari 2018 zo’n 140.000 zware vrachtvoertuigen: 63.000 vrachtauto’s en 77.000 trekkers voor oplegger. Het aantal zware voertuigen nam met 2,4% toe in vergelijking met begin vorig jaar. Deze stijging is bijna geheel toe te schrijven aan de toename van het aantal trekkers voor oplegger, waarvan er bijna drieduizend bijkwamen vorig jaar.

Het totale aantal wegvoertuigen in Nederland is begin dit jaar 2% hoger dan een jaar eerder. Op 1 januari stonden er 12,5 miljoen geregistreerd. Van bijna alle types nam het aantal toe. Het gros van alle wegvoertuigen (twee derde) bestond begin dit jaar uit personenauto’s. Daarvan telde Nederland er op 1 januari ruim 8,3 miljoen.