Dat hebben beide bedrijven maandag bekendgemaakt. Door de acquisitie breidt de Stef-groep haar dienstverlening voor vis- en aanverwante producten uit en wordt de operationele dekking in Frankrijk versterkt.

Express Marée werd opgericht in 1948 en heeft zich gespecialiseerd in het transport en de logistiek van seafood-producten in thuisland Frankrijk en daarbuiten. Deze core business vertegenwoordigt 75% van de activiteiten. De onderneming telt in Frankrijk 450 medewerkers en beschikt over negen vestigingen.

Stef is zelf ruim veertig jaar actief op de seafoodmarkt. Vorig jaar richtten de Fransen een aparte seafood-afdeling op. Die business unit bestaat uit zevenhonderd medewerkers en zeventien vestigingen, verspreid over Frankrijk en Italië.

Door de overname wordt vooral de positie in het zuidoosten van het land versterkt, evenals de regio Languedoc-Roussillon. Express Marée was al partner van Stef. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, hebben beide partijen niet bekendgemaakt.

Stef is een van de grote Europese spelers op de markt van logistieke dienstverlening en geconditioneerd transport. De groep brengt diepgevroren of temperatuurgevoelige, verse levensmiddelen van productie naar consumptie. De Fransen beschikken over een netwerk van 230 locaties in het thuisland, Italië, Spanje, Portugal, België, Nederland en Zwitserland en beschikt over een personeelsbestand van 18.000 medewerkers. Vorig boekte het bedrijf een omzet van bijna 3 miljard euro.