Saga Italia heeft 150 specialisten aan het werk die het transport van projectlading organiseren, vooral voor klanten in de olie- en gasindustrie. Het bedrijf uit Milaan biedt ook internationaal palletvervoer aan.

Het internationale netwerk van Kerry Logistics wordt door de overname uitgebreid met de Republiek Congo, Egypte en Uganda. Het wordt versterkt in landen als Kazakhstan, Turkmenistan, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland en de Verenigde Staten.

Het eigen netwerk voor projectlading van Kerry strekte zich al uit tot China, de Filipijnen, Indonesië, Singapore, het Gemenebest van Onafhankelijke Staten en India. Marco Oriolo, eigenaar en directeur van Saga, wil zich door de samenwerking met Kerry ook versterken in het transport tussen Azië en Europa.

Kerry, genoteerd aan de effectenbeurs van Hongkong, introduceerde ook nieuwe landdiensten tussen China, via Kazakhstan en de Kaukasus, en Turkije. Het maakt daarbij gebruik van de New Eurasian Land Bridge, die begint in het Chinese Lianyungang.

Goederen worden uit Azië naar Turkije overgebracht over de nieuwe spoorweg tussen Bakoe, Tiflis en Kars. De spoordienst maakt gebruik van bloktreinen, maar biedt ook het vervoer van afzonderlijke wagons aan de verlader aan. De doorlooptijd komt op achttien tot twintig dagen. Met de dienst richt Kerry zich op elektronica, mineralen, auto-onderdelen en andere industriële goederen.

Min of meer over dezelfde route heeft Kerry ook een wegtransportdienst in het leven geroepen voor klanten die een snellere doorlooptijd, van twaalf tot veertien dagen, op prijs stellen. Hiervoor heeft het concern vijftig vrachtauto’s aan zijn vloot toegevoegd.