Europa-topman Andrew Baxter (op de foto tweede van rechts) benadrukt dat de overname niet is bedoeld om te groeien met de buitenlandse activiteiten, maar juist om de transportonderdelen van en naar Groot-Brittannië te versterken.

Een andere reden voor de acquisitie is dat de Britten de ambitie hebben om in de komende jaren te groeien naar een omzet van 400 miljoen pond (457 miljoen euro tegen huidige wisselkoersen). Vorig jaar bleef de opbrengstenteller steken op 144 miljoen pond.

Continental Cargo Carriers is opgericht in 1983 en is gevestigd in Oostende. Het bedrijf kocht eerder dit voorjaar 75 nieuwe trailers en beschikt daardoor over 270 trailers en een warehouse van vierduizend vierkante meter. Het biedt werk aan ruim honderd personeelsleden, verspreid over België, Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. 

De Britse activiteiten van CCC worden samengevoegd met die van Europa. De Tsjechische en Belgische onderdelen blijven gescheiden van die van het nieuwe moederbedrijf, hoewel Europa Worldwide ook aanwezig is in beide landen. Op de vierde markt waar het Britse bedrijf actief is, Hong Kong, is Continental Cargo Carriers niet aanwezig. Europa Worldwide zegt de ambitie te hebben dat na de overname alle medewerkers hun baan kunnen behouden.

De Britten zijn nog lang niet klaar met bedrijfsaankopen. Zoals gezegd heeft het bedrijf de ambitie om fors te groeien. De omzet moet bijna verdrievoudigen in de komende jaren. Daarom wil het elk jaar enkele overnames doen. Daarnaast moet organische groei zorgen voor een verdere opbrengstentoename.

Vorig jaar was in dit kader hoopvol. De omzet nam met 28 miljoen pond toe naar 144 miljoen, een plus van 24%. Ook de winst steeg, van 1,1 naar 3,2 miljoen pond. Het bedrijf is actief in het vervoer over de weg, lucht en zee en in warehousing. Het biedt emplooi aan zo’n zevenhonderd werknemers op veertien verschillende locaties in het thuisland, Tsjechië, België en Hong Kong. Het hoofdkantoor staat in Dartford, ten oosten van Londen.

Bron foto: Europa Worldwide