De petitie is ondertekend door zo’n zestienhonderd van de tweeduizend werknemers van de vestiging in de hanzestad. Het initiatief kwam van vakbonden FNV en CNV, die respectievelijk zeshonderd en honderd leden bij de truckfabriek hebben werken. Dat meldt dagblad De Stentor.

Het personeel is al geruime tijd geïrriteerd over het langdurig en veelvuldig moeten draaien van extra uren. Al eerder hadden personeelsleden hierover geklaagd en verzocht om een gesprek met de directie. Dit gesprek was toegezegd, maar werd op het laatste moment afgezegd. 

Toen de directie op het allerlaatste moment ook nog besloot dat de medewerkers in het Pinksterweekeinde aan de slag moesten, vond het personeel het genoeg. Samen met de bonden kwamen ze in actie. Dat resulteerde in de petitie van afgelopen donderdag.

In een reactie gaf de directie van de Zwolse fabriek toe dat op het laatste moment is besloten dat overwerk noodzakelijk was in het Pinksterweekeinde. Al voegt een woordvoerder hieraan toe dat personeel de keuze had om komend weekend of het weekend daarop over te werken. Het bestuur van de Scania-fabriek zegt alles eraan te doen om situatie te veranderen.