Dat meldt TVM. De transportverzekeraar adviseert ondernemers en hun chauffeurs om uitgerust op weg te gaan. Daardoor kunnen ze zonder tussenstops doorrijden vanaf de boot of de tunnel naar hun bestemming. Ook de internationale anti-diefstalorganisatie Tapa merkt dat bendes actief zijn en op grote schaal inbreken in vrachtwagens.

De verzekeraar adviseert transporteurs om extra alert te zijn, zeker bij waardevolle/diefstalgevoelige lading. Transportbedrijven kunnen het risico op diefstal verminderen door extra zorgvuldig de planning van ritten samen te stellen.

‘Zorg er bovendien voor dat je van en naar Engeland met deugdelijke sloten en/of anti-slashzeilen rijdt. Het kan gebeuren dat het niet mogelijk is de nacht op een bewaakte parking of het terrein van de ontvanger door te brengen. Voorkom dan in ieder geval dat je in afgelegen gebieden moet parkeren, voordat de lading geladen of gelost kan worden, of dat je moet stoppen op plaatsen die bekend staan als risicovol. Stem af met de planning en de opdrachtgever als de ontvanger niet bereid is te lossen of het voertuig op het terrein toe te laten.’