Het parkeerverbod loopt van 16 mei tot 16 juni, tussen 20.00 en 7.00 uur. Het geldt voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton die richting Brussel rijden. De motivering achter het verbod is de transmigratieproblematiek.

Febetra klaagt dat de overheid (weer) de voor haar gemakkelijkste en goedkoopste oplossing kiest, zonder overleg met de sector. ‘Het probleem zal zich gewoon verplaatsen naar andere parkings. De beslissing van de gouverneur bemoeilijkt de naleving van de wetgeving op rij- en rusttijden door de vrachtwagenchauffeurs’, stelt Isabelle De Maegt, hoofd informatie van Febetra.

Ze voegt eraan toe dat er veel te weinig vrachtwagenparkings zijn langs de autosnelwegen en dat vrachtwagenchauffeurs moeite hebben om een parkeerplaats te vinden wanneer ze hun rusttijd moeten nemen. ‘Vrachtwagens betalen kilometerheffing voor het gebruik van de infrastructuur. Deze heffing wordt elk jaar duurder, terwijl de wegeninfrastructuur en de autosnelwegparking erop achteruit gaan.’