Dat zei CDA-Statenlid Ankie de Hoon onlangs. Zij maakt zich zorgen over het gebrek aan goede voorzieningen voor vrachtwagenbestuurders, meldt dagblad BN/De Stem.

Momenteel zijn er in de zuidelijke provincie slechts enkele beveiligde trucparkings, namelijk in Roosendaal, Hazeldonk en Waalwijk. Daar moet er binnen twee jaar nog eentje bij komen in Bergen op Zoom. Maar dan nog is er te weinig ruimte voor truckers om hun voertuig op een goede, veilige manier te parkeren.

Dit probleem is extra nijpend geworden, doordat chauffeurs sinds begin dit jaar in Nederland hun verplichte lange rusttijd van 45 uur niet meer volledig in de cabine mogen doorbrengen. Alternatieve overnachtingsplekken zijn daardoor nóg belangrijker geworden.

De Hoon wijst op problemen voor chauffeurs zoals onveiligheid en gebrek aan goede sanitaire voorzieningen. De huidige situatie is in haar ogen onhoudbaar en ‘on-Brabants’. Ze zou daarom graag zien dat het provinciebestuur in overleg gaat met de transportsector om te bekijken welke mogelijkheden er zijn voor extra parkings, bijvoorbeeld op provinciale percelen die niet in de buurt van een woonwijk liggen. Het statenlid hoopt binnen een halfjaar duidelijkheid te hebben over de mogelijkheden.