Vorige week dinsdag sprak de rechtbank in Zutphen het faillissement uit van de in Doetinchem gevestigde vervoerder. Een jarenlange vete met de belastingdienst kostte het bedrijf de kop. Eerder al ging het bedrijf failliet in 2008. Een jaar later vond een doorstart plaats. Sinds het vorige faillissement heeft de belastingdienst nog geld tegoed van Brutra. Omdat betaling uitbleef, heeft de dienst het faillissement aangevraagd.

Het bedrijf maakt nu opnieuw een doorstart, onder leiding van de dochter van oud-directeur Frank Bruger. Laatstgenoemde blijft op de achtergrond aanwezig in het bedrijf. Ook de naam verandert in Brutra Logistics. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

Op het moment van het faillissement vorige week werkten er ongeveer zestig chauffeurs bij het bedrijf. De nieuwe leiding probeert zoveel mogelijk medewerkers van deze groep weer aan te nemen.

Lees ook: Brutra failliet, maar kans op doorstart