Het faillissement van Brutra is aangevraagd door de Belastingdienst. Deze claimt een restschuld die al in 2008 zou zijn ontstaan toen het bedrijf voor de eerste keer failliet ging. Toen raakten driehonderd werknemers hun baan kwijt; nu werken er een zestigtal chauffeurs.

Eigenaar Frank Bruger begon in 2009 onder dezelfde naam Brutra een nieuwe onderneming. Die is nu eveneens failliet verklaard, maar curator Tian Herstel is met verscheidene partijen in gesprek over een overname of een doorstart. Volgens de curator is Brutra een winstgevend bedrijf.

Op de huidige arbeidsmarkt hebben de werknemers, anders dan in het crisisjaar 2008, prima kansen om eventueel ook elders werk te vinden. De krant De Gelderlander heeft een reactie van een anonieme lezer op het web gezet. Die luidt: ‘goede chauffeurs komen nu overal aan de slag.’ Begin volgende week moet duidelijk worden hoe het verder gaat met Brutra. Vooralsnog werkt het bedrijf gewoon zijn orders af.