Het concern schrijft de resultaatsverbetering toe aan de economische opleving in Europa, die ook leidde tot een grotere voedselconsumptie. In de meeste Europese landen nam het transport toe. Verder werden nieuwe vestigingen geopend, ook voor opslag van gekoelde en diepgevroren producten.

Het bedrijfsresultaat voor rente en belastingen steeg 7,4% tot 132,3 miljoen euro. De financieringslasten daalden van 11,8 naar 8,6 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen nam zodoende toe tot 123,7 miljoen euro, 11,1% meer dan een jaar eerder.

Het resultaat in het Franse transport van temperatuurgevoelige lading steeg 18,8% naar 71,9 miljoen euro. De Franse markt voor koel- en vriesproducten nam toe dankzij de verbeterende economische vooruitzichten. Daar stond wel een resultaatsvermindering tegenover in de verdere logistieke dienstverlening (opslag en behandeling van lading) in Frankrijk van 12% tot 17,6 miljoen euro.

In de rest van Europa steeg het resultaat met 16,7% naar 32,2 miljoen euro. Groei was er vooral in Italië en op het Iberisch Schiereiland. Maar ook in België en Nederland, waar STEF over verscheidene vestigingen beschikt, waaronder het in 2014 overgenomen Speksnijder Transport in Bodegraven en het in 2016 geacquireerde Vers-Express, gingen de zaken voortvarend.

In Spanje nam STEF Badosa Transports over. De operationele marge bleef in het afgelopen jaar ongeveer gelijk op 5,1% van de omzet. Het eigen vermogen steeg van 539 naar 628 miljoen euro. Het concern stelt de algemene vergadering van aandeelhouders, die op 2 mei wordt gehouden, een dividenduitkering voor van 2,45 euro per aandeel.