De Britse vrachtbemiddelaar  Freightex, opgericht in 2001 in Dover, werd ruim een jaar geleden overgenomen door UPS en heeft naast acht filialen in de Britse thuismarkt recent (oktober 2017) een  Europees hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-oost geopend. Daar werken nu rond de honderd medewerkers. Het bedrijf beschikt verder over eigen vestigingen in Polen.

Freightex heeft geen eigen vervoer maar exploiteert een digitale vrachtbeurs, waar dagelijks rond de duizend kleine en grote transporteurs in Europa volledige en gedeelde laadruimtes en gespecialiseerde en gekoelde wegtransportdiensten aanbieden binnen Europa.

Via Freightex en Coyote hoopt UPS snel te groeien in het Europese wegvervoer. Daarbij wil de pakketvervoerder de investeringen zo laag mogelijk houden door zelf geen wielen te bezitten. Freightex dan ook onder de merknaam Coyote Logistics de vervoerdiensten in geheel Europa uitbreiden’, aldus bestuursvoorzitter Jonathan Sisler van Coyote Logistics.

Hij wijst er verder op dat er met ‘anderhalf miljoen potentiële vrachtvervoerders in Europa er aanzienlijke mogelijkheden zijn om de truckdiensten van Coyote Logistics via deze onderaannemers snel uit te breiden binnen Europa’. Daarbij kan dit netwerk gekoppeld worden aan het mondiale netwerk van eigenaar UPS. Zo hoopt de pakketvervoerder ook op een stukje kruisbestuiving.