Tesla staat bekend om zijn elektrische personenauto’s. Enige tijd geleden werd bekend dat het bedrijf van miljardair Elon Musk zich ook richt op het vrachtwagensegment. In dit verband presenteerde Tesla vorig jaar zijn eerste volledig elektrische truck: de Tesla Semi. Diverse vervoerders bestelden er meteen een aantal van, waaronder UPS en DHL.

De eerste commerciële rit is onlangs afgelegd. Hierbij reed het voertuig een rit van zo’n vierhonderd kilometer in de Verenigde Staten. De lading bestond uit accu’s, die bestemd waren voor een Tesla-fabriek in Californië. De route liep door heuvelachtig terrein, maar desondanks hoefde de Semi onderweg niet te laden. De afstand van vierhonderd kilometer valt namelijk ruim binnen de actieradius van het voertuig. Die kan op één laadbeurt tussen de 480 en 800 kilometer afleggen.