De onderneming van Johannes Zock kwam onlangs in het nieuws tijdens een uitzending van het tv-programma Opgelicht?!. Chauffeurs vertelden daar dat ze nog tienduizenden euro’s tegoed hadden aan achterstallig loon. Truckers zouden ook bijzonder lange dagen maken en soms kwamen ze zelfs zonder werkende tankpas in het buitenland te staan.

Daarom heeft vakbond CNV Vakmensen uiteindelijk het faillissement aangevraagd van het transportbedrijf. ‘Daarmee bereiken we twee dingen: de transportsector wordt er beter van én de werknemers krijgen via het UWV tenminste nog een deel van hun geld’, aldus vakbondsbestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Het faillissement betekent automatisch ook het verlies van de transportvergunningen van TSA. Van Rijssel: ‘TSA lag op ons verzoek al onder de loep van de NIWO, die de vergunningen verstrekt. Maar dit is nu ingehaald door het faillissement.’